Άρδευση της ελιάς

Οι άριστες θερμοκρασίες για την ελιά κατά τη διάρκεια της άνθησης είναι 18-20°C και κατά την καρπόδεση 20-22°C για μια καλή παραγωγή, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί πλήρης διαφοροποίηση των οφθαλμών (παραγωγή τέλειων ανθέων).

Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει επαρκής υγρασία στο έδαφος κατά τη περίοδο αυτή.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και οι θερμοί άνεμοι που πνέουν την περίοδο που τα ελαιόδεντρα βρίσκονται στην φάση της άνθησης ή της καπρόδεσης, ανάλογα με την περιοχή, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς υγρασίας στο έδαφος λόγω της ανομβρίας πιθανόν να προκαλέσουν μείωση της καρπόδεσης και επομένως μείωση της παραγωγής.

Για να μετριασθούν οι αρνητικές επιπτώσεις θα πρέπει να γίνει άμεσα μια άρδευση, 250-300 λίτρα νερό για κάθε δένδρο σε δύο δόσεις ή μία, ανάλογα με την σύσταση του εδάφους. Η άρδευση αυτή, εκτός του ότι βοηθάει την καρπόδεση συμβάλει στην αύξηση της ετήσιας βλάστησης που θα φέρει την παραγωγή της επόμενης χρονιάς.

Προσοχή! Η υπερβολική άρδευση στον ελαιώνα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα λόγω έκπλυσης του αζώτου, που είναι απαραίτητο για την καλή καρπόδεση και την αύξηση.

rethemnosnews.gr

Tags:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

How to find us

Working hours

Monday to Saturday
Open
9.00 – 20.00

AGROSITOS SA

2nd km N. Moudania – Sithonia, Nea Moudania, 63200
Chalkidiki
Phone: 0030 23730-25804
Fax: 0030 23730-25804
E-Mail: vasilios.tapalis@agrositos.gr

ΑΓΡΟΣΙΤΟΣ Α.Ε. - AGROSITOS ΑΕ Σπόροι φυτών